نوشیدنی های مناسب ماه مبارک رمضان
شربت آبلیمو
شربت آبلیمو کم شیرین سبب ترشح بزاق شده و احساس تشنگی را در روزه داران برطرف می کند.
شربت خاکشیر و تخم شربتی
از دیگر نوشیدنیهای ماه رمضان شربت خاکشیر و تخم شربتی هستند که خنک کننده و ضد عطشاند و میتوانند آب را درون دانههای خود نگه دارند و به تدریج آن را به بدن برسانند. در نتیجه نیاز بدن را به مدت طولانی تر نسبت به آب تأمین میکنند. بهتر است آنها را بدون شکر یا با شکر کم مصرف کرد.
کاسنی
در بین عرقیات سنتی، فقط کاسنی خاصیت خنک کنندگی بدن را دارد، از این رو پیشنهاد میشود نوشیدنیهای مخصوص ماه رمضان مانند خاکشیر را با کمی کاسنی و گلاب مخلوط و سپس استفاده کنید.
شربت سکنجبین
شربت سکنجبین به تنهایی یا با اضافه کردن سکنجبین به خاکشیر نیز میتواند به رفع عطش کمک کند و بهتر است این ترکیب را تهیه و برای رفع تشنگی آن را بنوشید.
دم کرده نعناع
دم کرده برگ خشک نعناع یا مخلوط آن با عسل بین افطار تا سحر موجب رفع تشنگی خواهد شد. تهیه و مصرف شربت نعناع نیز برای رفع تشنگی بسیار مفید است. برای تهیه آن باید از شربت پایه استفاده کرد. جوشاندن آب و شکر به نسبت دو به یک و افزودن مقداری عرق نعناع و آب لیمو ترش، آن را بسیار گوارا و مفید میکند. این شربت نیز به میزان زیادی از عطش جلوگیری میکند و از نوشیدنیهای توصیه شده برای ماه رمضان است.
دم کرده لیمو عمانی با گل گاو زبان و نبات
دم کرده لیمو عمانی با گل گاو زبان و نبات نیز میتواند علاوه بر رفع تشنگی، باعث آرامش و خواب مناسب در شب شود.
شربت تمبر هندی با عسل
خیس کردن تمبر هندی و صاف کردن آن و سپس مخلوط آن با عسل و تهیه شربت، نوشیدنی مفیدی برای رفع یبوست در ماه رمضان محسوب می شود.
نکات یاد آوری :
نوشیدنیهای خوب برای سحری
* سحر زمانی است که باید بدن را آماده برای 17 ساعت روزه داری کنید، به همین علت باید از بهترین و مقویترین مواد غذایی و البته نوشیدنیهای مناسب استفاده کنید تا در طول روز، به هیچ عنوان تشنه یا گرسنه نشوید.
* آب، همیشه به عنوان بهترین نوشیدنی در هر زمانی شناخته میشود و در هنگام سحر نیز سعی کنید بیشتر آب استفاده کنید. البته دقت داشته باشید آبی که مینوشید، نباید خیلی خنک یا گرم باشد و آبی با دمای اتاق برای رفع تشنگی، بهترین گزینه است.
* برای آنکه در طول روز از تشنگی فرار کنید، میتوانید چند قطره لیموترش در آب بچکانید. این محلول، معجزهای برای روزهای گرم تابستان و فرار از تشنگی در هنگام روزه داری است.
* یکی از بهترین جایگزینهای آب برای افرادی که در طول روز بسیار تشنه میشوند، عرق کاسنی است. اگر در طول روز تشنه میشوید، میتوانید هنگام سحر به جای آب، از عرق کاسنی استفاده کنید.
* در کنار نوشیدنیهای مناسب، برخی از نوشیدنیها نیز ممنوعه هستند و باید از مصرف آنها جداً پرهیز کنید. یکی از نوشیدنیهای ممنوعه هنگام سحر، چای پر رنگ است که باعث میشود آب بدن در طول روز کاسته شده و تشنگی به سراغ روزه دار آید.
آب، همیشه به عنوان بهترین نوشیدنی در هر زمانی شناخته میشود و در هنگام سحر نیز سعی کنید بیشتر آب استفاده کنید.
نوشیدنیهای مخصوص افطار
* پس از 17 ساعت عبادت و روزه داری، افطار زمانی است که باید قوای از دست رفته بدن را به آن بازگردانید، به همین علت استفاده از نوشیدنیهای مقوی و سرشار از ویتامین لازم است. البته دقت داشته باشید كه شما میتوانید از این نوشیدنیها در زمانی بین افطار تا سحر استفاده کنید.
* سعی کنید همیشه روزه خود را با یک نوشیدنی افطار کنید و بهترین گزینهها برای باز کردن روزه، چای، شیر گرم و آب جوش هستند. مایعات سریعاً قوای بدن را به آن باز میگردانند، همچنین دستگاه گوارش را آماده برای دریافت مواد غذایی میکنند.
* به هیچ عنوان از نوشیدنیهای سرد استفاده نکنید. تحقیقات پزشکی حاکی از آن است که نوشیدنیهای سرد بعد از مدت طولانی که هیچ چیزی نخوردهاید، میتوانند دستگاه گوارش و اندامهای داخلی بدن را دچار مشکلات گوناگون کنند.
* برای زمان میان افطار و سحر، از آب میوههای طبیعی استفاده کنید تا هم عطش شما برطرف شود، و هم ویتامینهای لازم وارد بدن شوند. استفاده از آب هندوانه بهترین گزینه برای روزه دارانی است که احساس تشنگی آنها بعد از افطار همچنان باقی مانده است.
* سعی کنید در طول ماه مبارک رمضان، نوشابه و تمامی نوشیدنیهای گازدار را فراموش کنید. این نوشیدنیها، نیاز به معدهای فعال برای هضم شدن دارند، اما زمانی که معده شما به خاطر روزه داری کم کار شده، دیگر توانی برای هضم نوشابه باقی نمیماند.